Werkt acupunctuur echt?

Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van acupunctuur. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft de resultaten van deze onderzoeken op een rijtje gezet. De WHO komt tot de conclusie dat voor een groot aantal aandoeningen aantoonbaar bewezen is dat acupunctuur een effectieve behandeling is. Acupunctuur werkt onder andere bij: hooikoorts, depressie, hoofdpijn, kniepijn, lage rugpijn, misselijkheid, nekpijn, reuma en een tennisarm. (bron: WHO.org)

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Acute klachten zijn over het algemeen met twee tot drie behandelingen te verhelpen. Loop je al langer ergens mee rond (chronische klachten), dan zijn vaak meer behandelingen nodig. Is er na vijf tot zes behandelingen weinig of geen resultaat, dan zal ik je doorverwijzen naar een reguliere of andere complementaire behandelaar.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Acute klachten laten zich het beste verhelpen met een aantal behandelingen kort achter elkaar. Denk aan twee of drie behandelingen in één week. Bij chronische klachten zal ik je in het begin vragen om wekelijks langs te komen. Op het moment dat je merkt dat de behandeling aanslaat, maken we de periodes tussen behandelingen steeds langer. Totdat de klachten voldoende zijn afgenomen of verdwenen.

Hoe lang duurt een behandeling?

De feitelijke behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Tijdens de intake neem ik de tijd om alle bijzonderheden en een behandelplan te bespreken.

Worden behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Veel zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor de kosten van acupunctuur of voetreflextherapie. U moet daarvoor wel de juiste aanvullende verzekering hebben afgesloten. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeraar.

Hoe werkt acupunctuur?

Bij acupunctuur stimuleer ik bepaalde punten in het lichaam. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Zowel fysieke als mentale klachten zijn te verhelpen of te verlichten met acupunctuur. Deze vorm van genezen wordt al ruim drieduizend jaar toegepast en laat zich goed combineren met voetreflexmassage.

Hoe werkt voetreflexmassage?

Voetreflexmassage wordt, net als acupunctuur, al ruim drieduizend jaar toegepast. Door de juiste gebieden op de voet te masseren, kan ik processen in het lichaam beïnvloeden. Zo kan ik diverse klachten verhelpen en verzachten.

Is het pijnlijk?

Voetreflexmassage kan gevoelig zijn, maar is dat meestal niet. Bij acupunctuur is het plaatsen van naalden, door de kwaliteit van de acupunctuurnaalden, vrijwel pijnloos.

Is REFLAC-S aangesloten bij een beroepsvereniging?

REFLAC-S is aangesloten bij de beroepsvereniging FAGT. De FAGT is een beroepsvereniging waar veel verschillende CAM-therapeuten lid van zijn. Op de website van FAGT vindt u allerlei informatie, zoals mogelijke vergoeding van de behandelingen. Een korte toelichting, omdat u mogelijk niet bekend bent met de term CAM. CAM staat voor Complementary Additive Medicine. Deze term wordt gebruikt voor de sector van alternatieve en complementaire geneeswijzen, zoals natuurgeneeskunde, reflexzonetherapie, homeopathie, energetische therapievormen, shiatsu, acupunctuur en nog veel meer.

Is REFLAC-S aangesloten bij een koepelvereniging?

REFLAC-S is aangesloten bij de beroepsvereniging RBCZ. De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert. RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.

Welke opleidingen heeft de therapeut gevolgd?

Els van Helmondt, de enige therapeut van REFLAC-S heeft de volgende opleidingen met goed gevolg afgelegd.

  • Opleidingsinstituut Qing Bai - Acupunctuur
  • Opleidingsinstituut Qing Bai - Voedingsleer
  • Opleidingsinstituut Qing Bai - Ooracupunctuur
  • Sonnevelt Opleidingen - Beroepsopleiding Voetreflextherapeut
  • Opleidingsinstituut Qing Bai - Japanse acupunctuur
Als therapeut vind ik het belangrijk mijzelf op diverse vlakken te blijven ontwikkelen en bij te scholen. Inmiddels heb ik een grote diversiteit aan bijscholingen gevolgd, onder andere over menopauzeklachten, infertiliteit en rouwverwerking.

Is REFLAC-S ingeschreven bij de kamer van koophandel?

REFLAC-S is ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 17.239.877.

Ik ben ontevreden over mijn behandeling. Wat kan ik doen?

Natuurlijk hoop ik dat ik iedereen naar volle tevredenheid kan helpen. Mocht dit niet zo zijn, dan kunt u mij altijd even bellen of een e-mail sturen, dan zorgen we samen voor een goede oplossing. Mochten we er samen niet uit komen dan ben ik aangesloten bij klacht- en tuchtrecht voor de client en de geschillencommissie Quasir.

Contactgegevens

REFLAC-S
Praktijk voor acupunctuur en voetreflex
+31 (0)6 - 336 222 33